Pukkelpop afgelast en een weekje verlof

Wat ben ik blij, ik heb nu een weekje vakantie! Eerlijk? Ik heb hier ook wel een beetje naar uit gekeken. Er staan leuke dingen op mijn/ons programma. Ondanks dat de corona pandemie er toch nog heerst, hopen wij even ons hoofd echt leeg te kunnen maken. Dus we kijken er in ieder geval al naar uit. Ook voor ons is het leven tijdens deze pandemie met momenten wel zwaar, zo anders, en heeft het toch ook wel een impact op ons leven. Het is dus goed om even de boog in een veilige omgeving en bubbel een klein beetje te ontspannen om hem dan na een weekje terug aardig aan te spannen.

Ergens ben ik wel opgelucht en ben ik blij te horen dat Pukkelpop, het festival in Hasselt, dit jaar niet zal doorgaan.  Ondanks de pandemie wouden de organisatoren toch wel 66.000 mensen per dag ontvangen en dat drie dagen lang. Weet je wel hoeveel mensen dit zijn? Toch een hele hoop en die zeker niet in hun bubbeltje gaan blijven met al die opzwepende muziek die de artiesten dan spelen. Je gaat uiteindelijk naar een festival om niet braaf op je stoel te blijven zitten met een mondmasker op é, dat weet toch het kleinste kind! Afgelopen maandag had de overheid weer eens andere regels doorgevoerd voor de evenementen. Uiteindelijk wordt het festival dan uitgesteld naar volgend jaar. Volgens mij is dit echt de beste oplossing momenteel want de covid cijfers die zien er momenteel ook niet rooskleurig uit en als je dan hoort dat de delta variant komende uit India ook een stevig irritant mormeltje is dat nog voor veel problemen zorgt. Dan kunnen we beter nog wat voorzichtig zijn.

PAS OP!!! Ik vind het héél erg voor de artiesten die weer geen inkomsten hebben omdat er geen optredens zijn en vooral de grote artiesten zijn hierdoor getroffen. Misschien is het voor de grote artiesten dan ook eens leuk om naar kleinere optredens te gaan en beetje minder geld vragen voor hun optreden aan te bieden. Oké, alles kost geld, maar dan ben ik er zeker van dat ze hun agenda ook wel krijgen gevuld en ook wat inkomsten binnen krijgen (maar ja, niet de grote bedragen die ze anders zouden krijgen).  Hopelijk wordt het voor die business in 2022 toch wel een beter jaar en hopelijk kunnen we die miserie van Covid achter ons laten.

Door wat er vorige week in de regio van Luik/Namen/Limburg is gebeurd, zullen daar de covid cijfers ook in stijgende lijn gaan komen. Ja, welke persoon denkt er nu aan om in zijn miserie een mondmasker te gaan dragen als je er geen meer hebt? Vele mensen zijn tenslotte alles kwijt. Toch nog steeds heftige verhalen en beelden die passeren zo een 7 dagen na de ramp. Hopelijk worden die mensen daar toch medisch verder geholpen en extra getest. Maar ook belangrijk dat de mensen hun leven terug kunnen heropbouwen want als je alles kwijt bent zoals echt waardevolle dingen zal je leven op zich al voorgoed veranderd zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.